Vijesti

17.06.2022.

NABAVA VIŠENAMJENSKOG PLOVILA

Primorsko komunalno društvo d.o.o. je u srijedu 15. lipnja u Slanomu svečano obilježilo stavljanje u funkciju višenamjenskog plovila za pravovremene i učinkovite intervencije uklanjanja i sprječavanja onečišćenja  mora.

Projekt nabave je financiran sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem natječaja kojeg je objavio FLAG Južni Jadran.

Ukupna vrijednost projekta je 526.139,00 kuna od čega Europska unija sudjeluje s 85%, odnosno 447.218,15 kuna i Republika Hrvatska s 15%, odnosno 78.920,85.

 

Cilj ovog projekta je pružiti razvidnu potporu zaštiti najvažnijeg razvojnog resursa ribarstvenog područja Općine Dubrovačko primorje, mora.  Na području FLAG-a Južni Jadran prepoznata je slabost u vidu manjka takvih plovila koja su važna za intervencije u slučaju onečišćenja mora, a ujedno predstavljaju osnovni alat za praćenje stanja kakvoće mora. Uz navedenu upotrebu plovila za eko-akcije čišćenja podmorja, aktivnosti projekta bit će usmjerene i na jačanje svijesti javnosti o potrebi zaštite okoliša .

 

Obavijesti